THE 5-SECOND TRICK FOR ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The 5-Second Trick For istiridye mantar tohumu

The 5-Second Trick For istiridye mantar tohumu

Blog Article

Üretim ortamında oksijen azalmasının nedeni, istiridye mantarının canlı bir organizma olması ve oksijen ile de beslenmesidir. Ayrıca yetişkin bir istiridye mantarı havaya her saatte yaklaşık four milyon spor bırakır.

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim saygilar

Kompost içeriğini biraz daha detaylı anlatırsak, ekonomik olması nedeniyle ana madde olarak saman veya pamuk kullanılır. Bunlara ek olarak besleyici olması nedeniyle kavak veya kayın ağacı talaşı ve kepek eklenir.

her alışverişte Akakçe yanınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den başlayın.

This website is utilizing a stability support to safeguard alone from on the internet assaults. The motion you just carried out activated the safety Answer. There are plenty of actions that might result in this block such as publishing a specific word or phrase, a SQL command or malformed facts.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to find the most effective YouTube experience and our hottest characteristics. Learn more

 Bu işlemde 10 kilogram kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması get more info gerekmektedir.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu advertı verilmektedir.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

İtalya’dan kurusunu aldım Sanırım bir süre suda kabartmam gerekecek ama ne kadar bekletmem Lazım bilemiyorum Biliyorsanız bilgilendirirmisiniz lütfen Teşekkürler

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –one 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle hearth oranı artmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta ikinci flaş sırasında daha az mantar toplanacak olmasıdır. Bu da maliyetleri ve üreticinin nakit dengesini bozabilir.

İstiridye mantarı üretimi sırasında oksijen miktarını dengelemek ve havadaki sporları temizleyip ortamı insanların da nefes alabileceği hale getirmek çOkay önemlidir. Bu nedenle üretim ortama saat başı otomatik olarak havalandırılmalıdır.

Report this page